Saturday, January 1, 2011

First day of 2011

Hari ini 1/1/2011 bermakna baru sahaja tahun 2011 bermula! hari ini juga hari sabtu jadi pelbagai acara berlangsung pada hari ini kerana tarikhnya yang unik 1111 hehe...hari ni juga sdara aku sama ada sbelah bapak dan mak dua2 ada buat majlis...blah mak buat majlis pertunangan blah abah pulak buat BBQ dekat rumah Pak Andak.. pagi2 lagi abah aku dah kejut sruh ikut dia nk sembelih kambing.. ak dgn abg ak dgn x mandi lagi ni pun pegi la ikut abah ak pergi kandang kambing untuk disembelih dan dipanggang di rumah Pak Andak... perghh best juga tangkap kambing dgn pak cik n abri ..pastu panggil org berpengalaman sembelih..then kite org pun lapah la smpi habis..=P pukul 10pagi lebih kita org pun balik dari kandang sbelum 2 order roti canai kat lereh buat sarapan sbb x makan lagi dri pagi ni (lapooo hehehe)..pastu balik rumah siap2 mandi semua bertolak pula ke KL nk pergi majlis tunang mak cik effy(walaupun org nye muda.. disbbkan pangkat ak lagi bawah terpaksa lah panggil mak cik walau org nye umur 20 lebih hehe)..
nie le mak cik yg nk bertunang 2 hehe..
pukul 2lebih sampai la kite org dekat rumah dia org dekat Sg. Buloh... time sampai 2 majlis dah start da..die org tengah bace doa sume.. ramai juga la yang datang.. nsib ade geng2 ak 7-8org blah sane so duduk melepak la kite org dtg cite masing2 hehe..

menjamu selera..

dari kiri Nik Aizat , Zick , Nik Hazwan(org kuat kelantan nie haha)

nie dia mereka2..
yg kiri tu Amer..

nie pun same gak nie faiz kuat makan sihat badan bila la ak nk dpt bdn camni huhu


                                        haha nie ak cube effect fish eye canon s95 yg kanan 2 Afiq kiri 2 Fareez...
                                    ade la beberapa org lagi ak x letak gmbr sbb x de huhu..

nie plak abg padil
nie plak abri sdare sbelah bpk i hehe

lepas  borak2 ,tolong2 sume,salam mak cik2 nenek2..sume pukul 5lebih kite org pun bertolak la ke melaka...on the way ke melaka kite org salah jalan tpi dapat la juga smpi ke melaka..dalam sesat2 tu ada satu jln tu penuh sgt kedai bunga kite org pun naik hairan rupe nya tmpat 2 dipanggil Green Land Selangor..dia org main lot2...
ok berbalik.. balik... smpi je rumah Pak Andak ak dah mlm time 2 x mandi lg hahaha musyukk~ =P x smpat laa nk blik rumah.. hehe smpi je x rmi lg Mak andak punye family je time 2 rmi pastu dtg la skit2 adik bradik bpk ak...
nie rumah nye..yg kanan 2 ank lelakinya bernama abg Faris
nie sebahagian sdare mare..tu tgk kambing golek hehe!
(klik gmbr utk lihat lebih besar ye)

nie dia kambing goleh YG Kite Org Sembelih Pagi tadi yummy hidangan utama!!

ha! nie dia syapit golek kambing hehehe

mak2 menunggu hidangan utama hehe
Nie plak kak Alia..

nie plak sdare mare yg kecik2 temasuklah yg tengah2 tu yg prasan mude sntiasa huhuhu..

nie dia hidangan utama mkn3...~

HA!! nie dia tuan rumah yg kita tunggu2 hehehe

Mak Andak bersama anak Abg Ajie

nie nk mkn..


borak2..
ha ambil ambil telan2 hehe

nie nenek yg kami sygi datang dari KL maa trus g sini

fuh ini dia piky memilih makanan
tgk tuu aiman kekenyangan hehe

nie kat luar



Semasa majlis BBQ juga turut diadakan majlis tahlil untuk arwah2 bapa2 saudara yg telah meninggal termasuk atuk dan arwah pak itam yg baru meninggal bulan Disember yg lepas... selepas beberapa jam berlangsungnya majlis detik 10setengah malam kite org pun pulang la kerumah di Tanjong Kling... dlm masa beberapa hari lg da nk skola adushhh haha taun nie juga SPM smoga MUHAMMAD HAZIM BIN MOHD ZULKEPLI dan MUHAMMAD HAZIQ  berjaya dgn cemerlang amin...hehe doa kan kite org ye hehe..  Selamat tahun baru dan selamat bersekolah semua~ assalammualaikum... =)

4 comments:

Alia Farhana said...

nsib baik kte nampak slim..
bwahahaha!!!~ :P

kakya said...

pak ngah tu kalo bwk kl mne je yg tak sesat. hahaaa..

IGnite said...

kak alya hahahaha camtu plak =P..

IGnite said...

kak ya a'a tau x pe..madang je..

Post a Comment

Hye KenGkAwAn~ FoLLOw Sy K~